بهینهسازی سئوی فروشگاه اینترنتی یک امر اساسی در خصوص افزایش بازدهی آن سایت به شمار میرود. در این بین ایجاد یک نقشه سایت XML میتواند به شدت موثر باشد. نقشه سایت XML فایلی است که با برخی اهداف خاص که در ادامه به آنها میپردازیم، محتوای وبسایت شما را قالب XML لیست میکند.
با وجود این فایل موتور های جستجو از جمله گوگل میتوانند به راحتی محتوای شما را کشف و فهرست بندی کنند. باید بدانید که مخاطبین نقشه سایت XML در واقع افراد نیستند بلکه موتور های جستجو میباشند. در ادامه این مطلب قصد داریم کمی دقیقتر با مبحث XML آشنا شویم.
فهرست مطالب
- حل مشکل کپی برداری از محتوا با نقشه سایت XML
- چرا باید از نقشه سایت XML استفاده کرد؟
- اهمیت استفاده از نقشه XML در بهبود سئوی وب سایت
- نحوه استفاده از نقشه سایت XML در وردپرس
-روش اول | افزونه Yoast SEO
-روش دوم | Google XML Sitemaps - ثبت نقشه سایت در موتور های جستجو
- آموزش ثبت سایت مپ در گوگل
- سخن پایانی
حل مشکل کپی برداری از محتوا با نقشه سایت XML
احتمالا میدانید که خیلی از سایتها بدون دریافت اجازه از منبع اصلی، محتوای خود را از سایت های دیگر جمعآوری میکنند. حتی جالب است که بدانید با سرچ یک مقاله ساده در گوگل، ممکن است چیزی حدود 30 کپی مختلف از آن را در سایت های مختلف پیدا کنید!
در این بین گوگل نیز بیکار نبوده و در بروزرسانی های اخیر – خصوصا در الگوریتم پاندا – برای حذف نسخه های کپی شده، اقدامات مختلفی را صورت داده است. بنابراین اگر سایت شما به عنوان منبع اصلی و مرجع یک محتوای خاص شمارده نشود، آن وقت به جای افزایش رتبه سایت در گوگل، سایت شما در معرض خطر حذف شدن از نتایج جستجوی گوگل قرار میگیرد.
اینجاست که نقشه سایت پا به میدان میگذارد تا از حق تولید کننده های محتوا دفاع کند. این ابزار کاربردی به سازندگان محتوا این امکان را میدهد تا بتوانند خود را به عنوان منبع اصلی یک محتوای خاص معرفی کنند.
چرا باید از نقشه سایت XML استفاده کرد؟
گوگل سایتی را به عنوان تولیدکننده اصلی محتوا در نظر میگیرد که زودتر از همه نشان و علامت ایندکس را دریافت کرده باشد.
فرض کنید که سازنده یک محتوای خاص بدون استفاده از نقشه سایت XML مطلب خود را منتشر کند و در همین بین یک سایت دیگر پیدا شود و آن مطلب را تنها 40 دقیقه زودتر از سازنده اصلی ایندکس کند.
در این حالت است که تولیدکننده اصلی، اعتبار خود را به عنوان مرجع و منبع اصلی آن محتوای بخصوص از دست خواهد داد.
اهمیت استفاده از نقشه XML در بهبود سئوی وب سایت
شایان ذکر است که بدانید نقشه سایت این امکان را نیز به شما میدهد تا مشخص کنید چه بخش هایی از وب سایت زودتر به روز میشوند و از اهمیت بیشتری برخوردارند.
“استفاده از نقشه سایت XML جهت بهبود کلی سئو وب به شما کمک میکند”
با این کار موتور های جستجو نیز میتوانند متناسب اولویتبندی شما، از محتوای سایت بازدیده کرده و آنها را فهرست بندی کنند. این مورد خاص میتواند در جهت بهبود سئوی سایت نیز شدیدا موثر باشد.
نحوه استفاده از نقشه سایت XML در وردپرس
روش های مختلفی برای استفاده از نقشه سایت وجود دارد. برای مثال وردپرس دارای افزونه های مختلفی است که میتوانند در این خصوص به شما کمک کنند. در مجموع برخی از سیستم های مدیریت محتوا (CMS) مثل وردپرس از قابلیت ایجاد خودکار نقشه XML برخوردار میباشند.
شما میتوانید از دو روش مختلف برای ایجاد نقشه سایت در وردپرس استفاده کنید:
روش اول | افزونه Yoast SEO
اولین و سادهترین روش پیش رو، استفاده از افزونه Yoast SEO میباشد. با اضافه کردن این افزونه میتوان به مجموعه جامعی از ابزار های مختلف دسترسی پیدا کرد و از آنها برای بهینهسازی سئوی سایت استفاده کرد.
روش دوم | Google XML Sitemaps
اگر روش اول برای شما مناسب نبود در عوض میتوانید از افزونه Google XML Sitemaps استفاده کنید. این افزونه پس از فعال شدن بهطور خودکار یک نقشه سایت در وبسایت شما ایجاد خواهد کرد. شما میتوانید با افزودن sitemap.xml به آدرس وبسایت خود، به راحتی آن را مشاهده فرمایید.
ثبت نقشه سایت در موتور های جستجو
زمانی که نقشه سایت خود را ایجاد کردید باید آن را در تمام موتورهای جستجو از جمله گوگل و بینگ به ثبت برسانید. در این خصوص میتوانید برای هر یک از موتور های جستجو از دو ابزار Google Webmaster Tools و Bing Webmaster Tools استفاده کنید.
شما با ثبت نقشه سایت این سیگنال را به موتور های جستجو خواهید فرستاد که محتوای شما قبل از سایت های کپی کننده، تولید یا بهروزرسانی شده است. با انجام این عملیات ساده در صورت ثبت یا بهروزرسانی محتوا، موتور های جستجو واکنشی سریع نسبت به ایندکس کردن محتوای شما نشان خواهند داد.
آموزش ثبت سایت مپ در گوگل
برای ثبت سایت مپ در گوگل کافی است که مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- 1-ابتدا باید از وجود سایت مپ XML بر روی سرور و در دسترس بودن آن با URL مربوطه اطمینان حاصل کنید.
- 2-در مرحله بعدی وارد گوگل وبمستر شوید و در بخش Crawl گزینه سایت مپ را انتخاب کنید.
- 3-بر روی دکمه قرمز رنگ در قسمت راست بالای صفحه کلیک کنید و گزینه «اضافه / تست نقشه سایت» را انتخاب کنید.
- 4-بعد از انتخاب این گزینه URL نقشه سایت را وارد کرده و در نهایت گزینه Submit Sitemap را انتخاب کنید.
سخن پایانی
آژانس دیجیتال مارکتینگ مای کاستومر ارائه دهنده خدمات کامل سئوی فروشگاه اینترنتی از جمله طراحی سایت، تولید محتوا، نقشه سایت XML و… میباشد. جهت دریافت خدمات مربوطه با بالاترین سطح کیفی و بهترین قیمت حاضر، با ما در تماس باشید.