حتما برای شما هم پیش آمده که گاها قصد ورود به سایتی را داشته اید، اما در همان لحظه یک خطای 403 بزرگ روی صفحه برایتان نمایش داده می شود. خطایی شبیه به یک نگهبان! نگهبانِ سایت! این نگهبان تا زمانی که مجوز لازم را نداشته باشید به شما اجازه ورود به سایت را نمی دهد. اما چرا چنین خطایی را در سایت مشاهده می کنیم؟ رفع خطای 403 در گوگل چگونه است؟ حتما شما هم با این خطا مواجه شده اید و چنین سوالاتی دارید. پس ادامه این بخش از مای کاستومر را از دست ندهید تا به همراه یکدیگر این نگهبان سرسخت را از جلوی درب ورودی سایت کنار بزنیم!
خطای 403 چیست؟
خطای 403 را همه ما یک بار هم که شده در سایت های مختلف مشاهده کرده ایم. این خطا به ما می گوید که اجازه ورود به سایتی را نداریم و به ما دسترسی های لازم برای ورود به آن سایت را نخواهد داد. در واقع هرگاه این خطا را روی صفحه ببینید، به این معنی است که سرور به مرورگر اجازه باز کردن صفحه مورد نظر را نداده و از ورود شما جلوگیری کرده است.
حال این خطا هم می تواند برای وب مستر ها و صاحبان سایت ها رخ دهد و هم می تواند برای کاربران نمایش داده شود. اما در هر صورت خطای ۴۰۳ چه برای کاربر و چه برای صاحب سایت یک خطای دردسر ساز است و همه افراد به دنبال راهی برای رفع خطای 403 هستند.
دلایل بروز خطای 403 در سایت ها
قبل از اینکه به سراغ راهکار های رفع خطای ۴۰۳ در گوگل برویم، بهتر است با دلایل بروز این خطا نیز آشنا شویم:
- اختلال در عملکرد افزونه ها
- ویروسی شدن سایت
- اشتباه بودن آدرس سایت
- تنظیمات غیر اصولی سایت
- استفاده از بدافزار ها
- بروزرسانی شدن صفحه مورد نظر
- عدم سازگاری ابزار های وردپرس
راهکار های رفع خطای 403 برای کاربران
اگر کاربر هستید و با این خطا مواجه شده اید، اصلا نگران نباشید. چون با کمک راهکارهای زیر، رفع خطای 403 آسان خواهد بود:
حافظه پنهان مرورگر را پاکسازی کنید
یکی از علت های بروز خطای ۴۰۳، این است که مرورگر اطلاعات سرچ های قبلی را در حافظه پنهان خود ذخیره کرده باشد، اما بعد ها آدرس سایت ها تغییر کرده و دیگر اطلاعات قبلی کاربردی نداشته باشند. حال برای اینکه این مشکل را برطرف کنید، می بایست در قسمت تنظیمات، حافظه پنهان یا حافظه کش مرورگر را پاک کنید.
بعد از چند دقیقه دوباره امتحان کنید
گاهی هم مشکل از مرورگر شما نیست، بلکه سایت مورد نظر دچار مشکل شده و اگر بعد از چند دقیقه دوباره امتحان کنید، خواهید دید که خطای ۴۰۳ برطرف شده و می توانید وارد سایت شوید.
صفحه را ریفرش نمایید
برای رفع خطای ۴۰۳ در گوگل صفحه را یک بار ریفرش کنید تا تازه سازی شود. در این صورت اگر مشکل از سوی شما نباشد، ارور ۴۰۳ برطرف خواهد شد.
آدرس سایت را چک کنید
در بسیاری از مواقع بدون اینکه بدانید، آدرس سایت را اشتباها وارد کرده اید. برای رفع خطای 403 آدرس سایت را نیز یک بار دیگر چک کنید و در صورت اشتباه بودن آن را اصلاح کنید و دوباره امتحان نمایید.
بدون وی پی ان وارد شوید
حتما میدانید که بسیاری از سایت ها روی وی پی ان حساسیت دارند و تنظیماتشان به گونه ای طراحی شده است، که اگر کاربری با وی پی ان وارد شد، اجازه ورود به او داده نشود. حتی گاها ممکن است سایت ها کاربرانی که با وی پی ان وارد می شوند را موقتا مسدود کرده و تا مدت ها به آن ها اجازه ورود ندهند. در نتیجه توصیه می کنیم برای رفع خطای ۴۰۳ در گوگل، وی پی ان را خاموش کرده و سپس دوباره وارد سایت شوید.
از پشتیبان سایت کمک دریافت کنید
دیگر راهکاری که به شما در رفع این خطا کمک می کند، کمک گرفتن از پشتیبان سایت است. شما می توانید با پشتیبان سایت مورد نظر تماس گرفته و مشکل را با او در میان بگذارید. پشتیبان قطعا به شما در حل این چالش کمک خواهد کرد.
راهکارهای رفع خطای 403 برای وب سایت ها
و اما اگر شما یک سایت دارید و با این مشکل روبرو شده اید، باید برای رفع آن کمی تخصصی تر عمل کنید. در واقع برطرف کردن این مشکل در سایت، کمی پیچیده تر می باشد، اما به کمک راهکارهای زیر شدنی است:
غیر فعال کردن افزونه ها
افزونه ها همان اندازه که مفید و کاربردی هستید، چالش ساز نیز خواهند بود. برای مثال ممکن است برخی از افزونه ها ناسازگار باشند و باعث بروز خطای ۴۰۳ شوند. در این صورت باید تمام افزونه های سایت را غیر فعال کنید. سپس مجددا بررسی کنید که خطای ۴۰۳ رفع شده است یا خیر، در صورت برطرف شدن خطا، می توانید دوباره افزونه ها را فعال کنید.
حذف کردن htaccess
اگر فایل htaccess پیکربندی اصولی و مناسبی نداشته باشد، طبیعی است که مرتبا با خطای ۴۰۳ مواجه شویم. پس برای رفع خطای ۴۰۳ در گوگل ابتدا به سراغ این فایل رفته و یک نسخه پشتیبان از آن تهیه کنید. سپس فایل را کاملا حذف کنید و امتحان کنید که خطای ۴۰۳ رفع شده باشد. در صورت رفع شدن خطا می توانید این فایل را به راحتی بازیابی کنید.
تغییر مجوز ها
شاید هم قبلا تنظیمات مجوز به سایت را تغییر داده اید، اما حالا این را کاملا فراموش کرده اید. در این صورت سایت شما بدون هیچ دلیلی، به کاربران اجازه ورود نمی دهد. پس به قسمت تنظیمات سایت رفته و مجوز ها را تغییر دهید. در واقع باید مجوز ها را به گونه ای تنظیم کنید که همه کاربران بتوانند به سایت وارد شوند.
غیر فعال کردن cdn
سی دی ان هم در بروز خطای ۴۰۳ بی تاثیر نیست. مثلا گاهی هنگام باز کردن صفحاتی که تصاویر در آن ها وجود دارند، این خطا را مشاهده می کنید. در این صورت شک نکنید که cdn به مشکل خورده است. پس فایل آن را موقتا غیر فعال کرده و سپس دوباره آن را فعال کنید تا مشکل رفع شود.
حذف بدافزار و ویروس ها
آخرین راهکار نیز حذف بدافزار ها و ویروس هاست. در برخی مواقع ویروسی شدن سایت باعث بروز این خطا شده، پس ابتدا با کمک یک ابزار دقیق ویروس ها را شناسایی کرده و سپس آن ها را به سرعت حذف کنید.
برای یادگیری رفع انواع ارور در گوگل و تمامی اصول و نکات تکنیکال در مدیریت وبسایت توصیه میکنیم حتما آموزش سئو تکنیکال که توسط آکادمی مای کاستومر تدوین و تهیه شده است را مشاهده کنید. در این دوره صفر تا صد روشهای رفع باگها و اختلالهای احتمالی سایت را به زبان ساده آموزش میبینید.
کلام پایانی
آژانس دیجیتال مارکتینگ مای کاستومر در این مطلب تمامی راهکارهای رفع خطای ۴۰۳ در گوگل را با شما به اشتراک گذاشت. اما همیشه می گوییم پیشگیری بهتر از درمان است! پس از همان ابتدا یک سرویس میزبانی حرفه ای برای سایتتان انتخاب کنید، تا با این مشکل مواجه نشوید. یا اگر هم مواجه شدید دیگر نیاز نباشد برای رفع آن اقدامی انجام دهید، و سرویس میزبانی این کار را به صورت خودکار برایتان انجام دهد.
خیر، ارور ۴۰۳ بیشتر به مشکلات مجوزهای دسترسی مربوط میشود تا مشکلات فنی سرور.
بله، در برخی موارد، استفاده از VPN میتواند به دور زدن محدودیتهای جغرافیایی کمک کند.
بله، با تنظیمات نادرست در فایلهای پیکربندی سرور میتوانید این ارور را ایجاد کنید.