myc-logo1

افزایش سرعت سایت با ۱۶ راهکار فوق العاده

افزایش سرعت سایت با 16 راهکار فوق العاده
افزایش سرعت سایت
برای دیدن فهرست مطالب کلیک کنید
اولین امتیاز رو ثبت کنید

افزایش سرعت سایت (Increase site speed) دیگر این روزها یک انتخاب نیست، بلکه یک الزام یا اجبار است! فرض کنید برای صرف غذا به رستورانی مجلل مراجعه کرده‌اید، اما فرآیند آماده سازی غذایتان آنقدر طول کشیده که دیگر از غذاخوردن منصرف می‌شوید. در این حالت احتمالا از رستوران خارج شده و اصلا هم برایتان تفاوتی ندارد که چقدر لوکس بوده یا غذاهای لذیذی را ارائه می‌نموده است.

همین مسئله در خصوص سرعت وبسایت شما نیز صدق می‌کند. در اینجا عامل مهمی وجود دارد به نام زمان! پس باید به روش افزایش سرعت سایت توجه نمود. برای کاربر مهم نیست که محتوای سایت شما چقدر ارزشمند است، و به هر حال اگر لود شدن سایتتان طول بکشد و او را زیاد منتظر بگذارید، می‌رود و پشت سرش را هم نگاه نمی‌کند.

حال برای افزایش سرعت سایت چه کنیم؟ راهکارهای زیادی برای بالا بردن سایت لود سایت وجود دارد. در ادامه این مطلب از مجله مای کاستومر قصد داریم شما را با این راهکارها بیشتر آشنا کرده و نحوه تست سرعت وب سایت را نیز به شما آموزش دهیم. پس ادامه این بخش جذاب از مای کاستومر را از دست ندهید.

سرعت سایت

منظور از افزایش سرعت سایت چیست؟

سرعت سایت، به عنوان مدت زمانی تحت عنوان Page load time درنظر گرفته شده که در آن، صفحه وب شما به طور کامل در مرورگر به مخاطب نمایش داده می شود. این کار با یکسری درخواست ها از مرورگر به سرور سایت جهت بارگذاری کامل آن صورت می گیرد. بیشتر شاخص هایی که گوگل از طریق آن، میزان رضایت کاربران از سایت شما را می سنجد، مستقیما با سرعت و زمان بارگذاری سایت مرتبط هستند. شما می توانید این پارامترها را با عنوان Core Web Vital بیابید. برای افزایش سرعت لود سایت، راهکارهای متنوعی وجود دارند با ما همراه باشید

افزایش سرعت سایت چرا مهم است؟

شاید برایتان عجیب باشد که بدانید کاربر برای باز شدن صفحات سایت تنها ۲ الی ۳ ثانیه به شما مهلت می‌دهد. همینقدر کم تحمل و بی حوصله! اگر به قدیم‌ترها نگاهی بیندازیم می‌بینیم که در آن زمان‌ها گاها ۳۰ ثانیه طول می‌کشید تا صفحات سایت‌ها باز شوند. اما خودمان هم می‌گوییم قدیم‌ترها!

در حالی که امروزه با پیشرفت تکنولوژی سایت‌ها در کمتر از ۲ ثانیه باز شده و همین باعث شده که صبر و تحمل کاربران نیز کاهش یابد. پس همین به تنهایی نشان می‌دهد که بالا بردن سرعت یک وبسایت تا چه اندازه مهم است و چرا باید آن را جدی بگیرید.
با این وجود اگر هنوز هم ایمان نیاورده‌اید بیایید تا آمار و ارقام دقیقی در خصوص افزایش سرعت سایت را بررسی کنیم. بالا بودن سرعت سایت مهم است، چون حتی اگر یک ثانیه تاخیر کنید با چنین اتفاقات ناراحت کننده‌ای روبرو می‌شوید:

  • رضایت مشتریان و مخاطبان از وبسایت شما حداقل ۱۶ درصد کاهش می‌یابد و این یعنی به مرور بسیاری از مشتریان را از دست خواهید داد.
  • نرخ تبدیل کاربر به مشتری بالقوه تا ۷ درصد کاهش خواهد یافت، این یعنی نابود شدن سودآوری کسب و کار شما.
  • نرخ بازدید سایتتان هم با ۱۲ درصد کاهش روبرو می‌شود و این هم یعنی نابودی سئو و بهینه سازی وبسایت که شاید سال‌ها برای آن زحمت کشیده باشید.

چرا افزایش سرعت سایت مهم است؟

چگونه سرعت سایت خود را تست کنیم؟

صبر کنید! از کجا می‌دانید که نیاز به افزایش سرعت سایت است؟ اصلا شاید سرعت سایت شما پایین نباشد. پس تنها راه برای تشخیص این مسئله تست سرعت وبسایت است. برای تست کردن سرعت سایت می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید. ساده‌ترین آن این است که از دوستان خود بخواهید وارد وبسایت شما شده و سرعت لود صفحات آن را به شما گزارش دهند.

اما این روش همیشه هم دقیق نیست و گاهی می‌تواند نتیجه اشتباهی را به شما نشان دهد. پس چه کنیم؟ در این صورت باید به سراغ ابزارهای پیشرفته‌تر برویم. شما می‌توانید از ابزارهایی مثل جی تی متریکس و گوگل سرچ کنسول استفاده کرده و به کمک آن‌ها سرعت سایت خود را بررسی کنید.

ابزار‌های تست سرعت سایت کدامند؟

ابزار تست سرعت سایت

توضیحات

Google PageSpeed Insightsیک ابزار ارائه شده توسط گوگل برای اندازه‌گیری عملکرد و سرعت بارگذاری صفحات وب. این ابزار نمرات را بر اساس عوامل مختلف از جمله بهینه‌سازی تصاویر، کاهش فایل‌های CSS و JavaScript، بهینه‌سازی منابع فشرده و… ارائه می‌دهد.
GTmetrixیک سرویس تست سرعت سایت که از دو منبع مختلف یعنی Lighthouse از گوگل و PageSpeed Insights استفاده می‌کند. GTmetrix اطلاعاتی در مورد زمان بارگذاری صفحه، اندازه صفحه و تعداد درخواست‌ها را فراهم می‌کند. همچنین، نکات بهینه‌سازی را برای بهبود عملکرد ارائه می‌دهد.
Pingdomیک ابزار معروف برای تست سرعت وب‌سایت‌ها است. Pingdom میزان زمان بارگذاری صفحات، تعداد درخواست‌ها و اطلاعاتی در مورد عواملی مانند کاهش اندازه تصاویر و بهینه‌سازی کدهای CSS و JavaScript ارائه می‌دهد.
WebPageTestیک سرویس آنلاین که امکان تست سرعت سایت از نقاط مختلف جهان را فراهم می‌کند. این ابزار اطلاعات جزئیاتی از جمله نمودارهای زمان بارگذاری صفحه، نقاط مختلف اتصال به اینترنت، ویژگی‌های مرورگر و… را فراهم می‌کند.
Lighthouse (ابزار مرورگر Chrome)یک افزونه مرورگر Chrome است که توسط گوگل ارائه شده و برای اندازه‌گیری عملکرد وب‌سایت‌ها به کار می‌رود. این ابزار نمراتی در زمینه‌های بهینه‌سازی برای موبایل و دسکتاپ، دسترسی‌پذیری، بهینه‌سازی SEO و… را فراهم می‌کند.

16 راهکار شگفت انگیز برای افزایش سرعت سایت

16 راهکار شگفت انگیز برای افزایش سرعت سایت

حالا اگر سرعت وبسایت خود را تست کرده و متوجه کند بودن آن شده‌اید، وقت آن است که وارد عمل شوید. اما چگونه و چطور؟ با استفاده از راهکارهای زیر می‌توانید سرعت لود وبسایت خود را به شکل طوفانی افزایش دهید:

1. فشرده سازی

اول از همه به سراغ فشرده سازی بروید. حتما مشاهده کرده‌اید که وقتی فایل‌ها را فشرده سازی کرده و زیپ می‌کنید، حجم آن‌ها تا چه میزان کاهش می‌یابد. پس فایل‌های وبسایتتان را نیز فشرده کنید تا با کاهش حجم آن‌ها، سرعت سایت بیشتر و بیشتر شود.

2. تصاویر، اسطوره‌ های کاهش دهنده سرعت سایت!

برای افزایش سرعت سایت به تصاویر هم توجه کنید و هرگز آن‌ها را دست کم نگیرید. تصاویر بر خلاف ظاهر مظلومشان حجم بسیار بالایی داشته و می‌توانند باعث کندی وب سایت شما شوند. پس تصاویر اضافه و حجم گیر زا حذف کرده و مابقی‌اشان را نیز فشرده کنید.

سئو تصاویر

3. بروز رسانی وبسایت

بروز رسانی وب سایت همیشه حرف اول را می‌زند. وقتی سایت خود را به روز رسانی می‌کنید کندی و سرعت پایین آن نیز برطرف خواهد شد. پس اگر سرعت وب سایت شما بدون هیچ دلیل خاصی کاهش یافته، به دنبال راهکارهای پیچیده نباشید. چرا که شاید با یک بروزرسانی ساده این مشکل به طور کلی حل شود.

4. استفاده از هاست مناسب

و اما دیگر راهکار فوق العاده‌ای که باعث افزایش سرعت سایت می‌شود، استفاده از هاست مناسب است. حتما از هاست‌های اختصاصی استفاده کنید و هرگز هاست اشتراکی بر روی سایت خود نصب نکنید. چرا که اگر از هاست اشتراکی استفاده کنید، چندین سایت به صورت مشترک به سرور سایت شما متصل می‌شوند. اینگونه سرعت سایتتان به شدت کاهش می‌یابد.

حذف صفحات ۴۰۴

5. حذف صفحات ۴۰۴

صفحات ۴۰۴ نه تنها هیچ ارزشی برای وب سایت شما ندارند، بلکه سرعت آن را نیز به شدت کاهش می‌دهند. حال برای افزایش سرعت سایت این صفحات را به طور کامل حذف کنید. شاید تصورتان بر این باشد که هیچ صفحه چهارصد و چهاری ندارید، اما برای اطمینان بیشتر این مسئله را با ابزارهای پیشرفته چک کنید. در صورتی که این ۱۰ روش بالا بردن سرعت سایت را انجام دهید، تغییرات ناگهانی زیادی اعمال خواهند شد. پس برای انجام بهتر این کار باید حتما به نقشه سایت خود توجه کنید.

6. بهینه سازی قالب

اگر در قالب سایت شما از کدهای بسیار زیاد و بی کیفیت و همچنین تصاویر سنگین استفاده شده باشد، بی شک سرعت وبسایتتان کند می‌شود. پس حتما این موارد را اصلاح کرده و قالب را بهینه سازی کنید. در واقع فریمورک یا همان پوسته قرار گرفته است. این فریمورک ممکن است در برخی مواقع استوار و یا به عبارتی بهینه نباشد. در کد نویسی هر فردی از یک شیوه و اصول مختص به خود استفاده می کند، در نتیجه سعی کنید قالبی استاندارد و بهینه انتخاب نمایید تا باعث بالا بردن لود سایت شما شود.

7. حذف تصاویر گراواتار

و اما دیگر روشی که به افزایش سرعت سایت شما کمک می‌کند، استفاده از تصاویر گراواتار است. گراواتارها آیکون‌های بسیار کوچکی هستند که در کنار کامنت و نام کاربران نمایش داده می‌شوند. وجود این آیکن‌ها در ابتدا وب سایت شما را زیبا می‌کند. اما گول ظاهر فریبنده آن‌ها را نخورید. چون گراواتارها در صورتی که کامنت کاربران زیاد باشند حجم بالایی از سایت را اشغال خواهند کرد. پس حذفشان کنید.

8. فعال کردن کش سایت

برای افزایش سرعت سایت می‌بایست بخش کش را نیز فعال کنید. این کار باعث می‌شود داده‌های کاربر ذخیره شوند. حال اگر این کاربر برای بار دوم به سایت شما وارد شود، چون نیاز به دانلود داده‌های قبلی ندارد، سرعت سایتتان بسیار بالاتر خواهد بود.

9. حذف افزونه‌ های اضافه

همانطور که می‌دانید همه افزونه‌ها از ترکیب کد‌های برنامه نویسی ساخته شده‌اند. گرچه وجود برخی از آن‌ها در سایت ضروری است، اما چون تعداد کد زیادی دارند می‌توانند عملکرد سایت را به شدت کند کنند. پس همین حالا افزونه‌های اضافه که سالی یک بار هم به کارتان نمی‌آیند را حذف کنید.

10. حذف پیش نویس‌ ها

افزایش سرعت سایت می‌تواند به پیش نویس‌ها نیز وابسته باشد. اگر سایت شما وردپرسی است، حافظه خودکار آن چند رو نوشت از نوشته‌ها را ذخیره می‌کند. حال وقتی تعداد نوشته‌ها بالا برود، قطعا سرعت سایت به شدت کاهش می‌یابد. پس از پیش نویس‌های اضافه هم دل بکنید و دکمه دلیتشان را فشار دهید.

11. استفاده از کش

اضافه کردن افزونه کش و فعال کردن ان در سایت از مهم ترین اقداماتی است که می توانید به منظور بالا بردن سرعت لود سایت از آن استفاده نمایید. کش ها یک سری فایل هستند که به شکل استاتیک از صفحه های سایت شما و مقالات درج شده در آن ساخته شده اند. این فایل ها موجب می شوند تا زمان دانلود شدن وب سایت در دفعه هایمتعدد ورود کاربرها کاهش یابد. افزونه کش به دو صورت مرورگر و سرور وجود دارد.

12. استفاده از Prefetch در دامنه های مشهور

برای این منظور لود قسمتی از بخش های سایت خود همچون فایل هایی js یک تنظیمات در قسمت DNS صفحه تان ایجاد می کنید تا در هنگام ورود به صفحه این قسمت زودتر لود شود. با کمی تغییر و ایجاد هشتگ در قسمت هدر سایت و بخش کد نویسی این اکان فراهم می گردد.

13. به کاربردن شبکه CDN یا همان تحویل محتوا

شبکه CDN هرچه فایل JS و یا CSS دارید را به همراه تمامی تصاویر در سایت از سرور های ابری که دارد در تمام دنیا بها کاربران در اشتراک می گذارد و کاربران احساس سرعت بی نظیری در لود شدن سایت ها القا می کنند و مدت زمان دانلود شدن فایل ها را نیز کاهش می دهند.

14. جاوا اسکریپت، CSS و HTML را ترکیب و یا کوچک کنید

 کوچک کردن فایل ها‌ی تبدیل آن ها به یکدیگر در افزایش سرعت لود سایت تاثیر بسزایی دارند. این عمل بدین معنی است که شما در فایل های جاوا اسکریپت، CSS و HTML قسمت های اضافه را پاک کنید. قسمت های اضافه می تواند شامل: خط هاف قسمت های خالی، دیدگاه ها و بلوک های جداکننده باشد.

15. حذف رونوشت های قدیمی را از پایگاه داده

برای آزاد سازی فضا و افزایش سرعت لود شدن سایت پاکسازی رونوشت های قدیمی است که یشنهاد می کنیم از افزونه WP-OPTIMIZE استفاده کنید. لازم به ذکر است که این افزونه به صورت رایگان می باشد و با فعال کردن آن در سایت وردپرس خود قادر خواهید بود رونوشت های مقاله ها، مقاله های خودکار پیش فرض و … را پاک نمایید.

16. افزایش سرعت سایت با افزونه ها

یکی از افزونه های معروف در این حوزه افزونه wprocket می باشد که شما می توانید با نصب و تنظیمات این افزونه به راحتی سرعت سایت خود را بهینه کرده و مواردی مثل فشرده سازی html , css ها را با این افزونه انجام دهید.

ایده آل‌ ترین سرعت سایت چقدر است؟

ایده آل‌ ترین سرعت سایت چقدر است؟

و اما چه سرعتی مناسب است؟ طبق استانداردهای جهانی، سرعت لود 2 ثانیه‌ای مناسب‌ترین و ایده آل‌ترین حالت ممکن است. پس باید روش‌های افزایش سرعت وب سایت را به قدری انجام دهید، تا به این میزان سرعت دست یابید. البته در نظر داشته باشید که سرعت لود وب سایت‌های حرفه‌ای معمولا کمتر از 1 ثانیه است، اما با توجه به سرعت اینترنت در ایران لود 2 ثانیه‌ای نیز حالتی ایده آل تلقی می‌شود.

سخن آخر

در این مطلب از مجله مای کاستومر به بررسی بهترین و کارآمدترین روش‌های افزایش سرعت سایت پرداخته‌ایم. چنانچه سرعت وب سایت شما از استاندارد جهانی پایین‌تر است، همین حالا و بدون درنگ برای بالا بردن سرعت لود آن اقدام کنید. چون با گذر زمان رفع کندی و بالا بردن سرعت سایت به امر دشوارتری تبدیل می‌شود. شرکت دیجیتال مارکتینگ مای کاستومر ارائه دهنده خدمات افزایش رتبه سایت در گوگل (سئو) در خدمت شما عزیزان است. برای دریافت مشاوره اختصاصی با ما در مای کاستومر ارتباط باشید.

سوالات متداول
بهترین میزان سرعت سایت چقدر باید باشد؟

بنابر تحقیقات صورت گرفته، بهترین و ایده آل ترین حالت برای سرعت سایت در حدود 2 ثانیه می باشد که می تواند غالب کاربران را به سایت شما جذب کند. این بازه زمانی ممکن است تا 5 ثانیه نیز شامل شود که در این حالت، نرخ بانس ریت بیشتر خواهد بود.

بهترین روش بالا بردن سرعت سایت کدام است؟

اینکه کدام روش بهتر است کاملا بستگی به شرایط وب سایت شما دارد. اما تمامی روش‌هایی که نام بردیم تاثیرگذاری فوق العاده‌ای دارند. اما در کل مهم ترین و بهترین روش برای افزایش سرعت لود سایت، کمتر کردن تعداد ریکوئست های ارسالی به سرور است؛ چراکه هر المان برای بارگذاری، نیاز به یک درخواست به سرور دارد. بنابراین شما می توانید با کم کردن حجم درخواست ها، زمان لود کامل سایت خود را کمتر کنید.

 

آیا افزایش سرعت سایت روی سئو نیز تاثیر دارد؟

بله، چون سبب بالا بردن نرخ ترافیک و بازدید سایت می‌شود. درواقع تاثیر بهینه سازی سرعت سایت، به طور مستقیم خواهد بود. گوگل از سال 2010، سرعت را در رتبه بندی سایت شما لحاظ کرده است. همچنین در سال 2018، مجددا این پارامتر برای سئو سایت به خصوص برای کاربران موبایل مورد توجه قرار گرفته است.

آیا افزایش سرعت سایت به ریکوئست‌ها نیز ارتباط دارد؟

بله، هرچقدر که تعداد ریکوئست‌های ارسالی بالاتر باشد، قطعا سرعت سایت کند‌تر خواهد شد. پس برای افزایش سرعت وبسایت حتما تعداد ریکوئست‌های ارسالی را کاهش دهید.

مقالات پیشنهادی
star-rate
در کمترین زمان، پاسخگوی سوالات و نظرات شما هستیم
اولین امتیاز رو ثبت کنید
دیدگاه کاربران

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *