۲۰ تا از ابزارهای آنالیز سایت

20 تا از ابزارهای آنالیز سایت
ابزارهای آنالیز سایت
برای دیدن فهرست مطالب کلیک کنید
5/5 - (1 امتیاز)

ابزارهای آنالیز سایت مانند عینکی شفاف‌کننده در ارائه خدمات سئو عمل می‌کنند که به شما امکان می‌دهند تا درک بهتری از رفتار بازدیدکنندگان، عملکرد محتوا و اثرات استراتژی‌های سئوی خود داشته باشید. با استفاده از این ابزارها، می‌توانید به تجزیه و تحلیل دقیق داده‌ها پرداخته و نقاط قوت و ضعف سایت خود را شناسایی کنید. آیا می‌دانید کدام صفحات پربازدیدترین هستند؟ کدام کلمات کلیدی شما را به مخاطبان هدف نزدیک‌تر می‌کند؟ و یا کجاها نیاز به بهبود دارد؟

این مقاله شما را با دنیای جذاب و مهم ابزارهای آنالیز سایت آشنا می‌کند. با ما همراه شوید و یاد بگیرید که چگونه می‌توانید از این ابزارها برای بهینه‌سازی استراتژی‌های خود، افزایش ترافیک وب‌سایت و بهبود تجربه کاربری استفاده کنید. در نهایت، هدف ما این است که به شما کمک کنیم با دانش و بینش به‌دست‌آمده، گام‌های موثری به سوی موفقیت بیشتر در فضای آنلاین بردارید. پس بیایید سفر خود را آغاز کنیم!

آنالیز سئو سایت، چگونه؟!

یکی از چالش‌های پیش روی پشتیبان سایت آنالیز سئو سایت (Site SEO analysis) است. آنالیز کردن سایت در ابعاد مختلف به پیشبرد اهداف سایت کمک می‌کند و به بهتر دیده شدن سایت می‌انجامد. شاید درگذشته این کار کمی ‌با پیچیدگی همراه بود. اما امروزه به‌واسطه ابزارهای آنالیز سایت، سایت‌ها و نرم‌افزارهای موجود به‌راحتی می‌توان آنالیز سئو سایت را انجام داد، ایرادات را رفع کرد و در انتها سایت را به رتبه‌های بالای گوگل رساند.

لیست ابزارهای آنالیز سایت

نام ابزارکاربردرایگان/غیررایگان
Google Search Consoleمدیریت و تجزیه و تحلیل عملکرد سایت در نتایج جستجوی گوگلرایگان
Google Analyticsتجزیه و تحلیل ترافیک وب‌سایت و رفتار کاربرانرایگان
MOZبررسی سئو، تحلیل دامنه و کلمات کلیدیغیررایگان (نسخه محدود رایگان دارد)
Google Keyword Plannerتحقیق و تحلیل کلمات کلیدیرایگان
KW Finderجستجو و تحلیل کلمات کلیدیغیررایگان (نسخه محدود رایگان دارد)
SEOQuakeافزونه مرورگر برای تحلیل سئو و مشاوره در لحظهرایگان
Google Mobile-Friendly Testبررسی سازگاری سایت با موبایلرایگان
Google Page Speed Insightsتجزیه و تحلیل سرعت بارگذاری سایترایگان
Similarwebتحلیل ترافیک و رقباغیررایگان (نسخه محدود رایگان دارد)
Quantcastتجزیه و تحلیل مخاطب و عملکرد وب‌سایترایگان
SEMRUSHابزار تمام‌عیار سئو و تحلیل رقباغیررایگان (نسخه محدود رایگان دارد)
BrowsecVPN برای حفظ حریم خصوصی و بارگذاری سریع‌تررایگان/غیررایگان (نسخه‌های مختلف دارد)
Google Alertsدریافت اعلان‌های مرتبط با کلمات کلیدی خاصرایگان
SEO Site Checkupبررسی سئو و مشکلات فنی سایتغیررایگان (نسخه محدود رایگان دارد)
Meta Tag Analyzerتحلیل متا تگ‌های سایترایگان
The Web Checkerبررسی مشکلات فنی سایترایگان
Woorankآنالیز سئو و تجزیه و تحلیل وب‌سایتغیررایگان (نسخه محدود رایگان دارد)
Ahrefsتحلیل بک‌لینک‌ها، کلمات کلیدی و سئوغیررایگان (نسخه محدود رایگان دارد)
Yoast SEOافزونه سئو برای وردپرسرایگان (نسخه حرفه‌ای غیررایگان است)

همانطور که در جدول فوق می‌بینید هر ابزار سئو کاربرد متفاوتی دارد. مثلا بعضی از ابزارها برای یافتن کلمات کلیدی و برخی برای پیدا کردن مشکلات سایت به شما کمک می‌کند. اما مهم‌ترین دلیل برای استفاده از ابزار سئو، آنالیز سایت خود و سایت رقیب و به دست آوردن اطلاعات دقیق است. همچنین باید یک تحلیل درست از کلمه کلیدی، لینک، بک لینک و تولید محتوایی که مورد پسند کاربر است داشته باشید تا بتوانید سایت خود را در رتبه‎‌های بالاتر در گوگل قرار دهید. برویم که با نحوه کار هر ابزار آشنا شویم.

پیشنهاد مطالعه:‌ 24 افزونه گوگل کروم برای سئو در سال ۲۰۲۵

در آنالیز سئو سایت به چه مواردی توجه کنیم؟

  1. دسته‌بندی و سازمان‌دهی محتوای سایت، اولین قدم برای بررسی سئو وب است.
  2. در آنالیز سئو سایت، ابتدا به انتخاب کلمات کلیدی مناسب توجه کنید و رقابت آن‌ها را بررسی کنید. سپس ساختار URL سایت را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که تگ‌های هدر به‌درستی استفاده شده‌اند.
  3. محتوای سایت باید کیفیت بالا و اصالت داشته باشد و همچنین باید بهینه‌سازی شده برای کلمات کلیدی انجام شود. در این راستا از متا تگ‌های عنوان و توضیحات نیز غافل نشوید.
  4. تصاویر نیز نیاز به بهینه‌سازی دارند؛ از تگ‌های ALT استفاده کنید و حجم آن‌ها را کاهش دهید. سرعت بارگذاری صفحات را ارزیابی کنید و از تکنیک‌های کشینگ بهره ببرید تا سرعت افزایش یابد.
  5. نسخه موبایل سایت باید به خوبی بهینه‌سازی شود و عملکرد آن را در دستگاه‌های مختلف تست کنید.
  6. لینک‌های داخلی و خارجی را مورد بررسی قرار دهید و تلاش کنید که لینک‌های داخلی مناسبی ایجاد کنید و کیفیت بک‌لینک‌ها را تحلیل کنید.
  7. اطلاعات ترافیک سایت را با ابزارهایی مانند Google Analytics تجزیه و تحلیل کنید و منابع ترافیک را شناسایی کنید.

لازم به ذکر است که تمامی موارد فوق در پکیج خدمات سئو و طراحی سایت در تهران که توسط آژانس مای کاستومر ارائه می‌شود، به طور جامع برای شما عزیزان درنظر گرفته می‌شود. برای کسب مشاوره تخصصی با ما در ارتباط باشید.

آشنایی با مهم‌ترین ابزارهای آنالیز سایت

برویم که با نحوه کار هر ابزار آشنا شویم.

MOZ

Google Search Console (گوگل سرچ کنسول)

این ابزار دست راست سئوکاران است. به کمک این کنسول می‌توانید میزان ترافیک سایت، مشکلات احتمالی، نحوه نمایش در دستگاه‌های متفاوت، بررسی بک لینک‌ها و… مشاهده نمایید. سرچ کنسول به شما کمک می‌کند تا سایت خود را در نتایج گوگل بررسی کنید و بهبود بخشید.

این ابزار توسط گوگل معرفی شده و براساس رفتار کاربر ، طراحی شده است. گوگل سرچ کنسول، میزان بازدید و جایگاه شما در گوگل و لیستی از کلمات جستجو شده توسط کاربران که سایت شما در آن نتایج جست و جو نمایش داده شده نشان می‌دهد.

این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا روند پیشرفت سایت را بررسی کنید و کلمات کلیدی مناسب را به راحتی شناسایی کنید و در تولید محتوا از آنها کمک بگیرید.

Google Analytics (گوگل آنالیتیکس)

احتمالاً قدرتمندترین ابزار بررسی سئو سایت، Google Analytics است. این ابزار تقریباً هر بیت ترافیکی را ردیابی می‌کند، سپس نشان می‌دهد آن از کجا آمده است و کدام صفحه آن را دریافت می‌کند.

این ابزار شامل معیارهای سئو مانند زمان حضور در سایت، نرخ پرش، نرخ خروج و بسیاری موارد دیگر است. داشتن یک هدف برای سایت و یافتن ترافیک سایت یکی از مهم‌ترین پارامترهای سئو است. Google Analytics این امکان را به شما می‌دهد تا رویدادهای مهمی وبسایت مثل خرید، ثبت نام ایمیل، ثبت نام آزمایشی وغیره را بررسی کنید.

Google Analytics امکانات مختلفی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که به بعضی از آنها اشاره می‌کنیم:

  • آمار بازدیدکنندگان به طور روزانه.
  • مدت زمان ماندگاری کاربران در سایت.
  • تشخیص ابزار مورد استفاده برای ورود کاربر از سایت مثلاً کاربر از طریق کامپیوتر یا گوشی همراه وارد سایت شده است.
  • موضوعات مورد علاقه کاربر.
  • لینک‌هایی که ترافیک را وارد سایت می‌کند.

نحوه بدست آوردن ترافیک ارگانیک با گوگل آنالیتیکس

برای انجام این کار، ابتدا بر روی گزینه Acquisition و سپس Overview در نوار سمت چپ صفحه اصلی کلیک کنید. پس از آن از درون برگه Acquisition > Overview، پیوندی برای Organic Search پیدا خواهید کرد، که در آن داده‌های دقیق‌تری درباره عملکرد هر کلمه کلیدی در موتورهای جستجو نمایش داده می‌شود.

انجام کارهای سئو به صورت خودکار به شما کمک زیادی می‌کند. امروزه استفاده ار ابزار سئو ضروری است. آنالیز سرعت سایت یا حتی رفع مشکلات فنی سایت بسیار مهم است. داشتن ابزاری برای سنجش سرعت سایت و پیدا کردن مسیر های جدید برای تولید محتوای متنی و استراتژی سئو کمک می‌کند تا بهترین نتیجه را از سئو کسب کنید.

MOZ

MOZ از مشهورترین ابزار تحلیل سایت برای نظارت در سئو و تولید محتوا متنی است. به کمک MOZ می‌توانید روی رنکینگ کلمات کلیدی تمرکز کنید تا متوجه شوید که کدام استراتژی تاثیر مثبتی دارد. موز یکی از کامل‌ترین ابزارهای آنالیز سئو سایت است و به بررسی مخاطبان، بک لینک خارجی و لینک داخلی، کلمات کلیدی و رتبه بندی در گوگل می‌پردازد.

شما پس از ورود به سایت می‌توانید با وارد کردن ایمیل خود ثبت نام کنید و از خدمات رایگان Moz استفاده کنید. مهم‌ترین کاربرد Moz در تعیین بک لینک سایت شماست و صفحات وبسایت‌هایی که به شما لینک داده اند را به همراه انکرتکست استخراج می‌کند. اگر لینک‌های اسپم به سایت شما داده شده باشد، توسط Moz شناسایی و اعلام می‌شود و می‌توانید آنها را حذف کنید

Google Keyword Planner

برای بررسی سئوی سایت به کمک این کنسول می‌توانید کلمه اصلی را وارد کرده و کلمات مرتبطی که کاربران گوگل آن‌ها را جستجو کرده‌اند را شناسایی کنید. جالب است بدانید که در دیجیتال مارکتینگ گاه استفاده از یک کلمه هم‌خانواده با کلمه کلیدی اصلی میزان بازدید شما را چندین برابر می‌کند.

KW Finder

مانند دیگر ابزارهای آنالیز سئو سایت، KW Finder همه چیز را برای رتبه بندی سایت شما دارد. اما برخلاف سایر ابزارهای آنالیز سئو، KW Finder دارای رابط کاربری آسان و ویژگی‌های بصری است.  یک ابزار تحقیقاتی خوب و مقرون به صرفه است که کلمات کلیدی لانگ تیل با میزان و حجم سرچ هر کلمه در گوگل را پیدا می‌کند.

از ویژگیهای مهم این ابزار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انواع کلمات کلیدی را شناسایی می‌کند،
  • کلمات کلیدی رقبا را ردیابی و کشف می‌کند،
  • منبع کلمه کلیدی پیشنهادهای گوگل کشف می‌کنید،
  • کلمات کلیدی را سازماندهی می‌کنید و به‌صورت مرتب نگه می‌دارید،
  • می‌توانید کلمات کلیدی خود را به‌صورت انبوه وارد کنید،
  • کلمات کلیدی که سودآور نیستند را می‌توانید فیلتر کنید،
  • کلیدواژه محلی را ردیابی می‌کند،
  • می‌توانید حجم جستجو و معیارهای کلمه کلیدی خود را مشاهده کنید،
  • کلمه کلیدی مناسب را بر اساس تجزیه و تحلیل SERP و معیارهای SEO پیدا می‌می کند.

SEOQuake

SEOQuake یک ابزار تحلیل سئو سایت برای مبتدیان و متخصصان سئو است که می‌خواهند به‌صورت اجمالی معیارهای سئو را بررس کنند. یک ابزار سئو رایگان است که به‌عنوان یک افزونه در گوگل کروم، فایرفاکس، اپرا یا مایکروسافت نصب می‌شود که برای افزایش رتبه سایت در گوگل مناسب است.

از ویژگیهای مهم این ابزار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • می‌توانید در هر صفحه وب سایت به خلاصه سئو دسترسی پیدا کنید.
  • می‌توانید به نمای کلی سئو یا داشبورد آن دسترسی پیدا کنید.
  • SERP ها و صادرات داده‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کند.
  • می‌توانید از داده‌های گسترده و عناصر رسانه‌های اجتماعی انتخاب کنید.
  • همه کلمات کلیدی را در یک صفحه وب را شناسایی و تجزیه و تحلیل می‌کنید.

Google Mobile-Friendly Test

Google’s Mobile-Friendly از مجموعه ابزار تحلیل سئو سایت گوگل است. از آنجایی که موبایل بخش مهمی از عناصر آنلاین است، پس باید در طراحی سایت فروشگاهی ، بهینه سازی سایت برای موبایل را حتما مدنظر داشته باشید . این ابزار به‌صورت رایگان ارائه می‌شود و به‌وسیله آن می‌توانید وب‌سایت خود را آزمایش کنید. سپس می‌توانید ببینید دستگاه شما در مقایسه با سایر دستگاه‌ها روی موبایل چگونه کار می‌کند.

شما می‌توانید URL وب سایت خود را وارد کنید یا کد وب سایت را کپی و پیست کنید و این ابزار را تست نمایید.

از ویژگیهای مهم این بررسی سئو سایت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

خطاهای موجود در تلفن همراه را کشف می‌کند. این خطاها شامل موارد زیر می‌شود:

  • استفاده از افزونه‌های ناسازگار،
  • درگاه دید تنظیم نشده،
  • درگاه دید روی «عرض دستگاه» تنظیم نشده،
  • محتوای گسترده‌تر از صفحه،
  • متن بسیار کوچک برای خواندن،
  • عناصر قابل کلیک خیلی نزدیک به هم.

بهینه سازی سایت برای مبایل

 Google Page Speed Insights

PageSpeed Insights یکی دیگر از ابزار بررسی سئو سایت است که به‌صورت رایگان ارائه می‌شود. این ابزار بارگذاری صفحه را به‌سرعت انجام می‌دهد که این عامل در رشد سئو بسیار مهم است. شما باید مطمئن شوید که صفحه‌ها در وب سایت شما با سرعت بالایی بارگذاری می‌شود. زیرا کاربران هنگام بازدید از صفحه معطل نشوند و زمان بیشتری را در سایت شما صرف کنند. استفاده از این ابزار بسیار آسان است. فقط URL صفحه وب را تایپ کنید و سپس از آن به راحتی استفاده نمایید. برای راهنمایی و مشاوره بیشتر سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ مای کاستومر تلاش کرده است که همواره در کنار شما باشد

از ویژگی‌های مهم این ابزار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت بارگذاری صفحه موبایل و دسکتاپ را برای کاربران ارزیابی و تجزیه و تحلیل می‌کنید.
  • در مورد تمام عواملی که بر سرعت بارگذاری صفحه وب تأثیر می‌گذارند گزارش می‌دهد.
  • پیشنهاداتی در مورد نحوه رفع مشکلات ارائه می‌کند.

سیمیلار وب (Similarweb)

یکی از بهترین ابزارهای آنالیز سایت سیمبلار وب است. این سیمبلار وب یک شرکت تحلیل رقابت‌های وبسایت است که اطلاعات دقیق درباره تحلیل سایت مختلف و استراتژی‌های بازاریابی در وبسایت را نشان می‌دهد. این نرم افزار با استفاده از داده‌های به دست آمده از چهار منبع اصلی این کار را انجام می‌دهد.

  • پنلی از وبگرد ناشناس است که به آپ‌ها، پلاگین‌های به روز و پسوند‌های دسکتاپ مجهز است.
  • ISPهای محلی و گلوبال
  • ترافیک وبسایت که از مجموعه آموزشی وب‌سایت‌ها و آپ‌های منتخب اندازه گیری می‌شود.
  • یک کلونی از کاوشگران وب که تمام وب و فروشگاه‌ها را اسکن می‌کند.

شما برای استفاده از این خدمات، نیازی به پرداخت هزینه ندارید. اما اگر بدون تبدیل شدن به عضو ویژه این داده‌ها را دریافت کرده اید، استفاده از آن بسیار محدود خواهد شد. شما برای هر معیار وبسایتی که تحلیل می‌کنید پنج نتیجه دریافت می‌کنید. اگر می‌خواهید تحلیل دقیق‌تری داشته باشید، باید هزینه پرداخت کنید. در کل سیمیلار وب، یک روش عالی برای فهمیدن مقدار ترافیک دریافتی رقبای شما هنگام سئو است.

QUANTCAST

QUANTCAST ابزاری است که برای درک رفتار بازدیدکنندگان از وبسایت استفاده می‌شود. مهمترین هدف این ابزار، جمع‌آوری اطلاعاتی از مخاطبین است. با قرار دادن تگ در وب سایت، بلاگ، ویدیو و ویجت، نرم افزار اطلاعاتی مثل سن و نوع جنسیت، نوع تمایلات، میزان تعاملات با انواع محتوا را بررسی می‌کند.

شما اگر یک کد رهگیری در وبسایت خود قرار دهید می‌توانید از  QUANTCASTبرای تولید داده‌های خود استفاده کنید. گرچه این ابزار نمی تواند تحلیل رقابتی را ارائه دهد اما به عنوان یک ابزار تحلیلی موثر استفاده می‌شود تا بفهمید که چه تغییراتی در وبسایت شما بر روی برندینگ تاثیردارد. یکی از مزایای  QUANTCASTاین است که شما داده‌ها را در زمان واقعی ردیابی می‌کنید.

 SEMRUSH

SEMrush که در سال 2008 تأسیس شد، به‌طور گسترده توسط برندهای برجسته جهان استفاده می‌شود. SEMrush یک شرکت نرم افزاری است که مجموعه ابزار سئو را طراحی کرده است. با داشتن این مجموعه ابزار سئو ، می‌توانید رتبه سایت خود را ارتقا دهید و درآمد خود را افزایش دهید.

SEMRUSH  ابزار تحلیل سایت دیگری است که به هزینه نیازی ندارد. این ابزار برای نظارت بر تبلیغات رقبا و استراتژی‌های موتور جستجو عالی است. مهم‌ترین دلیلی استفاده از این ابزار، نظارت بر عملکرد وبسایت یا وبسایت رقیب در نتایج جستجو است. شما نیازی نیست برای حساب در SEMRUSH  هزینه پرداخت کنید اما تنها از پنج داده برای هر معیار می‌توان استفاده کرد و روزانه پنج گزارش این برنامه رایگان است.

یکی از مزایای این سایت بررسی سئو سایت این است که علاوه بر بررسی لینک‌های داخلی و خارجی، شرایط سایت را در شبکه‌های اجتماعی بررسی می‌کند. این سایت مانند یک مشاور بازاریابی، اطلاعات دقیق از سایت شما با شبکه‌های اجتماعی ارائه می‌دهد.

از ویژگیهای مهم این ابزار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رقبای سئو سایت شما را همراه با بهترین کلمات کلیدی آن‌ها کشف و شناسایی می‌کند،
  • روی کمپین‌های تبلیغاتی و صفحات فرود سئو خود به خوبی نظارت می‌کند،
  • به‌صورت هوشمند مخاطب را هدف قرار می‌دهد و رقبا را تجزیه و تحلیل می‌کند،
  • بک لینک‌ها را بسیار دقیق انجام می‌دهد و آنها را به خوبی تجزیه و تحلیل می‌کند،
  • بالاتری کلمات کلیدی را برای کمپین‌های PPC و SEO سایت خود شناسایی می‌کند،
  • ترافیک سایت خود را به همراه ترافیک رقبا تجزیه و تحلیل می‌کند.

 Google alerts

از این ابزار استفاده کنید و سایت‌هایی که از برندهای شما استفاده کرده‌اند را بررسی کنید. هدف این ابزار این است که شما بتوانید در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها از برند شما به چه شکلی استفاده می‌شود.

  • پایش برند: اگر یک کسب‌وکار دارید، می‌توانید نام برند خود را به عنوان کلمه کلیدی وارد کنید تا هر بار که در اینترنت به آن اشاره می‌شود، مطلع شوید.
  • دریافت اخبار مرتبط: می‌توانید برای کلمات کلیدی مرتبط با حوزه کاری یا علایق خود اعلان‌هایی دریافت کنید و از روندها و اخبار جدید مطلع شوید.
  • بررسی رقبا: با دنبال کردن نام رقبا یا موضوعات خاص، می‌توانید اطلاعاتی درباره فعالیت‌های آن‌ها به‌دست آورید و استراتژی‌های خود را تنظیم کنید.

Seo site checkup

این ابزار بسیاری از فاکتورها برای آنالیز سایت را دارد. مثل بررسی سرعت، مطابق پذیر بودن برای موبایل، شبکه‌های اجتماعی و امنیت.

  • تجزیه و تحلیل سئو داخلی: این ابزار به شما می‌گوید که آیا متا تگ‌ها (عنوان، توضیحات) به درستی تنظیم شده‌اند یا خیر. همچنین مشکلاتی مانند محتوای تکراری و بهینه‌سازی کلمات کلیدی را بررسی می‌کند.
  • شناسایی خطاهای فنی: بررسی می‌کند که آیا وب‌سایت شما خطاهای HTTP (مانند 404) دارد یا زمان بارگذاری صفحات باکیفیت است یا خیر.
  • گزارشات و نمره‌دهی: بعد از بررسی، گزارشی از وضعیت سئو و نمره کلی به شما می‌دهد و پیشنهاداتی برای بهبود می‌کند.

Meta tag analyzer

متا تگ‌ها از جمله مواردی هستند که مورد توجه ویژه گوگل قرار گرفته اند. در واقع اولین مرحله‌ای که گوگل مورد بررسی قرار می‌دهد، متاتگ است که باید تمام ویژگی‌های آن به درستی به کار برود. این ابزار بررسی سئو سایت باعث می‌شود تا تگ‌‎های ضروری را که در آدرس سایت خود استفاده کنید و این تگ‌ها را هنگام مدیریت فروشگاه های اینترنتی و سایت به طور دقیق بررسی و تحلیل کنید.

The Web checker

این ابزار آنالیز سایت کمک می‌کند تا وبسایت را برای عواملی مثل سئو، طراحی موبایل، امنیت و غیره به طور دقیق بررسی کنید. البته ممکن است همه این نرم افزارها خروجی و هدف یکسانی داشته باشد، اما بهتر است سایت خود را با همه این ابزارها به طور دقیق بررسی کنید.

  • شناسایی مشکلات فنی: این ابزار به شما اطلاعاتی درباره خطاهای HTTP، سرعت بارگذاری صفحات و کیفیت کدگذاری HTML می‌دهد.
  • تجزیه و تحلیل اعتبار دامنه: بررسی ویژگی‌ها و اعتبار دامنه وب‌سایت شما و نحوه عملکرد آن نسبت به سایت‌های مشابه.
  • گزارشات بهینه‌سازی: ارائه پیشنهادهایی برای بهبود سرعت، امنیت و کارایی کلی سایت.

Woorank

ورنک یکی دیگر از ابزارهای آنالیز سایت است که به تحلیل سئو به طور دقیق و کامل می‌پردازد و در مراحل بالاتر، اطلاعاتی کامل درباره قابلیت همخوانی با موبایل و پیشنهاداتی بهتر برای نام دامنه عرضه می‌کند.

هنگام استفاده از ورنک با سه رنگ سبز، زرد و یا قرمز مواجه می شوید. عدد نشان داده شده در این ابزار، درصد مواردی است که در گوگل رعایت شده است.

آیکون سبز نشان دهنده مواردی است که شما به خوبی رعایت کرده‌اید. آیکون زرد نشان دهنده مواردی است که نیاز به بهبود دارند و باید مورد بررسی قرار دهید کند. رنگ قرمز مواردی است که باید هرچه سریع‌تر به آن رسیدگی کنید تا به سایت تان صدمه‌ای وارد نشود.

با استفاده از این اطلاعات می توانید تمام موارد را بررسی کنید و در جهت بهبود سئو سایت خود تلاش کنید. ورنک از معروف ترین ابزارهای رایگان آنالیز سایت است که هزاران وبسایت توسط آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

Ahrefs

یکی از معروف‌ترین ابزارها برای بررسی سئو سایت این ابزار است. اگر قصد دارید تا بک لینک‌های سایت را بررسی کنید Ahrefs  بهترین ابزار پیشنهادی است. از این نرم افزار می‌توانید برای آنالیز کردن کمپین‌های تبلیغاتی استفاده کنید. شما با استفاده از آن می‌توانید بک لینک‌ها را بررسی کنید، معیار انتخاب کلمات کلیدی را بسنجید و کلمات کلیدی را مدیریت کنید و از آن برای تولید محتوا استفاده کنید.

  • می‌توانید ببینید که کدام سایت‌ها به شما لینک داده‌اند، کیفیت این بک‌لینک‌ها چگونه است و چه تعداد لینک ورودی دارید. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا استراتژی‌های ساخت بک‌لینک مؤثرتری طراحی کنید.
  • شما می‌توانید کلمات کلیدی مرتبط با موضوع خود را جستجو کنید و داده‌هایی از جمله حجم جستجو، دشواری کلمه کلیدی و تعداد کلیک‌های تخمینی برای هر کلمه به‌دست آورید. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا کلمات کلیدی بهینه‌تری را برای محتوای خود انتخاب کنید.
  • شما می‌توانید معیارهایی نظیر ترافیک ارگانیک، کلمات کلیدی رتبه‌بندی شده، و پروفایل بک‌لینک‌های رقبا را مشاهده کنید. این اطلاعات می‌تواند به شما کمک کند تا نقاط قوت و ضعف آن‌ها را شناسایی کرده و استراتژی‌های مؤثرتری را تدوین کنید.
  • می‌توانید عیب‌یابی انجام دهید و ببینید که آیا مشکلاتی مانند خطاهای HTTP، محتوای تکراری یا مشکلات متا تگ‌ها وجود دارد. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا سایت خود را بهینه‌تر کنید.
  • شما می‌توانید وارد دامنه‌های جدیدی شوید، رتبه آن‌ها را مشاهده کنید و معیارهایی نظیر دامنه رنک و اعتبار دامنه را بررسی کنید.

افزونه Yoast SEO برای سایت های WordPress

پلاگین رایگان Yoast یکی دیگر از قوی‌ترین ابزار های سئو سایت به شمار می‌رود. این ابزار به شما کمک می‌کند تا به راحتی سئوی محتوای سایت خود را مدیریت کنید و صفحات آن را بهینه‌سازی کنید.  به جرات می‌توان پلاگین Yoast را به عنوان بهترین ابزار موجود برای اصلاح و تغییر سایت های WordPress نام برد. امکان  اصلاح تیترها و متا تگ ها، بهینه‌سازی کلمات کلیدی و… تنها تعداد کمی از قابلیت های این پلاگین محسوب می‌شوند.

  • بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو
  • تحلیل خوانایی و سئو متن
  • مدیریت متا تگ‌ها (عنوان، توضیحات)
  • ایجاد نقشه سایت XML به صورت خودکار
  • پشتیبانی از اسکیما (Schema Markup)
  • مدیریت لینک‌های داخلی و خارجی
  • تنظیم عنوان و توضیحات پیش‌فرض برای پست‌ها و صفحات
  • پشتیبانی از چندزبانی (با افزونه‌های مثل WPML)
  • بهینه‌سازی برای جستجوی محلی (Local SEO)
  • مدیریت ریدایرکت‌ها (301، 302)
  • رابط کاربری ساده و کاربرپسند
  • راهنمای گام‌به‌گام برای بهبود سئو
  • امتیازدهی لحظه‌ای به محتوا (چراغ راهنمای سئو)
  • سازگاری با اکثر قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس
  • به‌روزرسانی مداوم و پشتیبانی قوی
  • امکان شخصی‌سازی برای پست‌ها و صفحات مختلف
  • بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو
  • کاهش نیاز به افزونه‌های جانبی برای سئو

همچنین بخوانید: تفاوت رنک مث و یواست سئو

مراحل بررسی و آنالیز سایت

برای شروع به این کار باید مراحل زیر را طی نمایید.

مرحلهتوضیحات
۱. استفاده از Google Analytics & Google Search Consoleاز Google Analytics برای تجزیه و تحلیل ترافیک وب‌سایت و رفتار کاربران و از Google Search Console (Webmaster) برای پیگیری عملکرد سایت در نتایج جستجو استفاده کنید.
۲. بررسی robots.txtفایل robots.txt باید بررسی شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ صفحه مهمی به اشتباه مسدود نشده و موتورهای جستجو می‌توانند به درستی خزیدن کنند. این فایل به موتورهای جستجو می‌گوید که کدام بخش‌های سایت را می‌توانند ایندکس کنند.
۳. ایجاد و بررسی XML Sitemapیک XML Sitemap به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا ساختار سایت شما را درک کنند و به ایندکس کردن صفحات کمکی کند. اطمینان حاصل کنید که Sitemap به‌روز و دقیق است و شامل همه صفحات مهم باشد.
۴. استاندارد نمودن آدرس اینترنتیاطمینان حاصل کنید که URLها به صورت استاندارد (مثل www و non-www یا http و https) نیستند و تنها یک نسخه از هر URL ایندکس شود. این به جلوگیری از محتوای تکراری کمک می‌کند.
۵. اصلاح لینک‌های مشکل‌داربررسی لینک‌های داخلی و خارجی و اصلاح لینک‌های شکسته یا نامعتبر که می‌تواند بهبود تجربه کاربری و سئو را به همراه داشته باشد. لینک‌های شکسته می‌توانند به رتبه سایت آسیب بزنند.
۶. تست سرعت سایتسرعت بارگذاری صفحات سایت را با ابزارهایی مانند Google PageSpeed Insights و GTmetrix تجزیه و تحلیل کنید و نقاطی که نیاز به بهبود دارند را شناسایی کنید. سرعت بارگذاری بالا می‌تواند تأثیر مثبتی بر تجربه کاربری و سئو داشته باشد.
۷. حساسیت روی کلمات کلیدیکلمات کلیدی مرتبط با موضوع خود را شناسایی کنید و تجزیه و تحلیل کنید. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا محتوایی بهینه و جذاب تولید کنید که به هدف جستجوگر پاسخ دهد.
۸. توجه به تگ‌های متااطمینان حاصل کنید که تگ‌های عنوان و توضیحات متا بهینه‌سازی شده‌اند و حاوی کلمات کلیدی مرتبط هستند. این تگ‌ها باید جذاب و جلب توجه کننده باشند تا نرخ کلیک افزایش یابد.
۹. بررسی میزان رقابت در سئو سایتبا استفاده از ابزارهای سئو، تحلیل و بررسی رقبا را انجام دهید. مشخص کنید که آن‌ها چه استراتژی‌هایی را دنبال می‌کنند و در چه کلمات کلیدی موفق هستند. این اطلاعات می‌تواند به شما در تقویت استراتژی سئوی خود کمک کند.
۱۰. تحلیل محتوای سایتکیفیت و به‌روز بودن محتوای صفحات را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که محتوای شما به نیازهای کاربران پاسخ می‌دهد. از محتوای تکراری خود

مراحل آنالیز سئو سایت

ابزار و کدهای google analytics & Webmaster

این مرحله مهم‌ترین بخش ‌آنالیز سئو سایت است. به کمک google analytics و Webmaster می‌توانید میزان بازدید سایت خود را بررسی کنید. این ابزار به شما کمک می‌کند مخاطبان سایت خود را بشناسید و جایگاه وب‌سایت خود را بررسی کنید.

Robots.txt

در مرحله بعدی از آنالیز سئو سایت شما باید فایل Robots.txt را به‌روزرسانی کنید. این فایل به گوگل و دیگر موتورهای جستجو نشان می‌دهد که کدام صفحات در دسترس است و کدام صفحه باید ثبت شود.

HTML & XML sitemap

در مرحله سوم ‌سئو سایت ابزار نقشه سایت به موتور جستجو تغییرات انجام شده را اطلاع می‌دهد. طبیعی است که بلافاصله بعد از ایجاد تغییرات گوگل آن را تشخیص دهد، اما sitemap این فرایند را سرعت می‌بخشد.

آنالیز سئو سایت و استاندارد نمودن آدرس اینترنتی

در زمان باز شدن سایت آدرس سایت خود را با “www” و بدون آن بررسی کنید. اگر در هر دو حالت سایت باز شد گزینه‌ای که بیشتر می‌پسندید را انتخاب کرده و در Webmaster تعیین نمایید.

اصلاح لینک‌های مشکل‌ دار

در فرایند ‌بررسی سئو سایت، به لینک‌های خراب سامان دهید. درصورتی‌که لینک‌های خراب را اصلاح نکنید با هر باز شدن این صفحات خطای 404 نمایش داده می‌شود. این مشکل به رتبه صفحه و روند سئو آسیب وارد می‌کند و اعتبار سایت را خدشه‌دار می‌کند.

سرعت سایت را تست کنید

یکی از مهمترین آیتم‌ها در بررسی سئو سایت، سرعت است. سرعت لود شدن سایت شما باید بین 5 تا 7 ثانیه باشد. اعدادی بیشتر از این ممکن است به وفاداری کاربران به سایت شما را کاهش دهد.

برای آنالیز سئو سایت روی کلمات کلیدی حساس باشید!

در دیجیتال مارکتینگ به دنبال کلمات کلیدی باشید که بیشترین جستجو را دارند. گاه انتخاب کلمه کلیدی که کمتر سرچ می‌شود ممکن است اعتبار صفحه شما را کاهش دهد، درحالی‌که در آنالیز سئو سایت با یک جابجایی کلمه می‌توانید مشکل را اصلاح کنید.

به تگ‌های متا توجه کنید

بهینه نمودن تگ Title به دریافت رتبه بهتر کمک می‌کند اما بهینه نمودن توضیحات متا نرخ کلیک سایت شما را افزایش می‌دهد. به عبارتی افراد قبل از باز کردن سایت توضیحات متا را بررسی می‌کنند و اگر این توضیحات مفید باشد سایت را باز می‌کنند.

میزان رقابت در سئو سایت را بررسی کنید

میزان رقابت در سئو از اقدامات مهم ‌آنالیز سئو سایت است که در اولین فرصت باید انجام شود. بعد از شناسایی نقاط ضعف رقیبان می‌توانید روی آن‌ها فعالیت کرده و آن را به نقاط قوت خود تبدیل کنید.

سخن پایانی

همانطور که گفتیم، ابزارهای زیادی برای سئو و بهینه‌ سازی سایت وجود دارد که چند تا از قدرتمندترین و پرکاربردترین‌ را برایتان شرح دادیم. اگر تجربه استفاده از هر کدام از این ابزارهای آنالیز سایت را دارید، خوشحال می‌شویم که از پیشنهادات شما عزیزان استفاده کنیم. همچنین، اگر که در زمینه آموزش سئو سوالی دارید می توانید از طریق بخش نظرات برای ما کامنت بگذارید.

آنالیز سئو سایت در ارتقا رتبه و اعتبار سایت نقش اساسی دارد. ازاین‌رو باید در فواصل مشخص از طریق ابزارهای سئو به آنالیز سایت از جهات مختلف پرداخته و بعد از رفع ایرادات، روی نقاط قوت بیشتر تمرکز کنید. بررسی سئو سایت بعد از راه‌اندازی سایت مهم‌ترین اقدام جهت افزایش اعتبار و نمایش بیشتر سایت است. در این فرایند صاحبان و یا طراحان سایت سعی می‌کنند، مطالبی کاربردی را در قالب الگوریتم‌های گوگل بارگذاری نمایند.

سوالات متداول
آنالیز سایت چیست و چرا مهم است؟

 آنالیز سایت فرآیند بررسی عملکرد، ترافیک، سئو و تجربه کاربری یک وب‌سایت است. این کار به بهبود رتبه در موتورهای جستجو، افزایش نرخ تبدیل و شناسایی مشکلات فنی کمک می‌کند.
منبع: Google Analytics Help

در چه فواصل زمانی باید سئو سایت را بررسی کنیم؟

بررسی سئو سایت فعالیتی است که باید روزانه انجام شود. وبسایت مانند یک موجود زنده است مه هر روز نیاز به توجه و رسیدگی دارد!

بهترین ابزارهای رایگان برای آنالیز سایت کدامند؟
  • Google Analytics (تحلیل ترافیک و رفتار کاربران)
  • Google Search Console (بررسی ایندکس و خطاهای سئو)
  • PageSpeed Insights (سنجش سرعت سایت)
  • SEMrush/Screaming Frog (تحلیل سئو و ساختار سایت)
    منبع: Moz Tools Guide
چگونه سرعت سایت را بررسی و بهبود دهیم؟
  • GTmetrix
  • PageSpeed Insights
  • WebPageTest
    راهکارهای بهبود: فشرده‌سازی تصاویر، فعال‌سازی کش، بهینه‌سازی کد.
    منبع: Google Developers
ابزارهای تحلیل سئو (SEO) چه کمکی می‌کنند؟

 این ابزارها (مانند Ahrefs, SEMrush, Moz) برای بررسی:

  • کلمات کلیدی
  • بک‌لینک‌ها
  • خطاهای ایندکس
  • رقبا
    مفید هستند.
    منبع: Ahrefs Blog
چگونه رفتار کاربران در سایت را تحلیل کنیم؟
  • Hotjar (نقشه حرارتی و ضبط رفتار)
  • Google Analytics Behavior Reports
  • Crazy Egg
    منبع: Hotjar Guides
آنالیز سایت برای فروشگاه‌های اینترنتی چه تفاوتی دارد؟
  • نرخ تبدیل (CRO) با ابزارهایی مثل Google Optimize
  • ردگیری خریدها در Google Analytics E-commerce Reports
  • تحلیل سبد خرید
    منبع: Shopify Analytics Guide
چگونه مشکلات فنی سایت را تشخیص دهیم؟
  • Screaming Frog (بررسی لینک‌های شکسته، متا تگ‌ها)
  • Google Search Console (خطاهای کراول)
  • W3C Validator (بررسی HTML/CSS)
    منبع: Search Engine Journal
مقالات پیشنهادی
star-rate
در کمترین زمان، پاسخگوی سوالات و نظرات شما هستیم
5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دنبال چی هستی؟

برای مشاهده دوره به سبد خرید مراجعه نمایید.