myc-logo1

آشنایی با موتور جستجو ، از خَزش تا نمایش!

آشنایی با موتور جستجو ، از خَزش تا نمایش!
موتور جستجو
برای دیدن فهرست مطالب کلیک کنید
اولین امتیاز رو ثبت کنید

بیایید برای چند ثانیه هم که شده در زمان سفر کنیم و به آن قدیم‌ترها برویم. آن زمان‌ها که خبری از گوگل، دنیای مجازی و موتور جستجو نبود و همه در دنیای حقیقی زندگی می‌کردیم. در آن دوران اگر به اطلاعاتی نیاز داشتید احتمالا باید به سراغ افراد متخصص و عالم در آن زمینه می‌رفتید یا اینکه کتاب می‌خواندید. اگر هم موضوع تخصصی‌تر بود که دیگر کار از این هم برایتان سخت‌تر می‌شد. در آن زمان‌ها به دست آوردن اطلاعات کار آسانی نبود.

اما الان چطور؟ اگر در همین لحظه نیاز به اطلاعاتی داشته باشید فورا از گوگل کمک می‌گیرید. همینقدر ساده و آسان و ما این را مدیون موتور‌های جستجو هستیم. همان موتور‌هایی که اگر نبودند، گوگل برایمان گوگل نبود، یعنی گوگل امروزی نبود! حال در ادامه این مطلب از مجله مای کاستومر تصمیم گرفته‌ایم شما را با موتور جستجو (Search Engine) و انواع آن بیشتر آشنا کنیم. پس ادامه این بخش جذاب را دنبال کنید.

موتور جستجو چیست؟

همه ما صدها بار از موتورهای جستجو استفاده کرده‌ایم. اما ممکن است تعریف دقیقی از آن‌ها نداشته و ندانیم که چگونه عمل می‌کنند. موتورهای جستجو به زبان ساده ابزارهایی آنلاین هستند که به گردآوری اطلاعات و نمایش آن‌ها برای کاربران می‌پردازند.

کار موتور‌های جستجو از لحظه‌ای که شما عبارتی را سرچ می‌کنید آغاز می‌شود. از همان لحظه موتور جستجو شروع به یافتن اطلاعات مرتبط با کلمه کلیدی‌اتان می‌کند. در نتیجه بهترین و مناسب‌ترین داده‌ها و نتایج را به شما نمایش خواهد داد.

شاید وقتی صحبت از جستجوگرها می‌شود، فورا به یاد گوگل همیشه محبوب خودمان می‌افتید. بله، گوگل پراستفاده‌ترین جستجوگر دنیاست، اما تنهاترین که نیست! موتورهای جستجوی بسیارِ دیگری نیز وجود دارند که در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد.

عملکرد موتور جستجو در یک نگاه!

موتورهای جستجو چگونه کار می‌ کنند؟ عملکرد موتور جستجو در یک نگاه!

عملکرد یک موتور جستجو بسیار پیچیده است. این موتورها دارای ربات‌های هوشمندی هستند که عملیات جستجو را انجام می‌دهند. در واقع ربات‌ها به جستجو میان میلیون‌ها سایت پرداخته و بهترین و مفید‌ترین اطلاعات را جمع آوری می‌کنند. حال این ربات‌ها برای انجام این کار مراحلی را پشت سر می‌گذارند که عبارت‌اند از:

۱_ خزیدن، موتورهای جستجو می‌خزند!

منظور از خزیدن جستجو کردن داده‌ها و اطلاعات است که بسیار سریع و هوشمند انجام می‌شود. خزش موتور‌های جستجو از لحظه سرچ کاربر آغاز می‌شود.

۲_ دسته بندی کردن

حالا خزش تمام شده و اطلاعاتی مفید دست گیر موتور‌های جستجو گردیده است. در این مرحله موتورها اطلاعات گردآوری شده را دسته بندی می‌کنند تا بدانند باید هر یک را در نتایج کدام سرچ نمایش دهند.

۳_ رتبه دهی، مهمترین بخش!

در این مرحله موتور جستجو رتبه دهی را آغاز می‌کند و هر سایتی که مطالب با کیفیت‌تر و مفیدتری داشته باشد، در صدر نتایج قرار خواهد گرفت. در این مرحله بهینه سازی وبسایت بسیار اهمیت دارد و باعث می‌شود جستجوگر‌ها بهترین رتبه را به شما بدهند. جهت مطالعه نکات بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو کلیک کنید‌.

۴_ نمایش نتایج

و در آخرین مرحله موتور‌ها از میان تمامی اطلاعاتی که جمع آوری کرده‌اند، بهترین نتایج را به کاربران نمایش خواهند داد.

معرفی بهترین انواع موتورهای جستجو در جهان

معرفی بهترین انواع موتورهای جستجو در جهان

و اما برویم به سراغ جالب‌ترین بخش این قسمت! اگر تا کنون فکر می‌کردید که تنها موتور جستجوی دنیا گوگل است، سخت در اشتباهید. بیایید تا در زیر شما را با بهترین موتورهای جستجوی جهان آشنا نماییم:

۱_ گوگل، غول پیشرفت‌های تکنولوژی!

گوگل این روزها دیگر فقط یک جستجوگر نیست. بلکه غول پیشرفت تکنولوژی به شمار می‌رود. گوگل محبوب‌ترین جستجوگر دنیا بوده و ۹۱ درصد از سهم بازار موتورهای جستجو را به خود اختصاص داده است! فک می‌کنید چه چیزی گوگل را به این محبوبیت تمام نشدنی رسانده است؟ بله، ارائه بهترین نتایج و عملکرد و در نظر گیری نیاز کاربران.

۲_ بینگ، ساخته شده توسط شرکت بیل گیتس

بینگ به عنوان دومین موتور جستجوی محبوب در دنیا به شمار می‌رود. بینگ توسط شرکت مایکروسافت طراحی شده و تا کنون توانسته مورد توجه کاربران زیادی قرار بگیرد.

این جستجوگر برای کاربران جوایزی را نیز در نظر می‌گیرد و این جز مهمترین سیاست‌های بینگ به شمار می‌رود. در صورت استفاده از آن برای شما امتیازاتی در نظر گرفته می‌شود. اگر امتیازهای شما به سقف مشخصی برسد، می‌توانید در ازای آن‌ها خدمات پولی مایکروسافت استور را رایگان دریافت کنید.

۳_ داک داک گو، مناسب برای کاربران اسرار آمیز!

اگر اسرار آمیز هستید و دوست ندارید توسط گوگل ردیابی شوید، حتما از داک‌ داک گو استفاده کنید. داک داک گو شما را کنترل نمی‌کند و به حریم خصوصی‌اتان احترام می‌گذارد. تازه در اغلب موارد تبلیغات هم ندارد و هیچ مزاحمتی برایتان ایجاد نخواهد کرد.

۴_ بایدو، مخصوصا چینی زبان‌ ها

بایدو محصول سال ۲۰۰۰ کشور چین است. این موتور جستجو به زبان چینی خدمات می‌دهد و معمولا سانسورهای زیادی دارد‌. بایدو گرچه جستجوگری فوق العاده است، اما گاها تبلیغات آن می‌تواند شما را آزار دهد.

سخن آخر

در این مطلب از مجله مای کاستومر به بررسی محبوب‌ترین انواع موتور جستجو در دنیا پرداختیم‌. موتورهای جستجو دیگر به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده‌اند، و از حق نگذریم زندگی بدون وجود آن‌ها دشوار است! شرکت دیجیتال مارکتینگ مای کاستومر ارائه دهنده خدمات سایت، سئو و شبکه‌های اجتماعی در خدمت شما عزیزان می‌باشد. برای دریافت مشاوره اختصاصی رایگان با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

بهترین موتور جستجو در دنیا؟

چه سوالیست؟ خوب معلوم است که گوگل!

آیا موتورهای جستجو بر پایه هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند؟

بله، ربات‌های این جستجوگرها بر پایه هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند.

آیا موتور جستجوی ایرانی هم داریم؟

بله، پارسی، پارسی جو، گردو و ذره بین جستجوگرهای ایرانی هستند.

star-rate
در کمترین زمان، پاسخگوی سوالات و نظرات شما هستیم
اولین امتیاز رو ثبت کنید
دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *