در دنیای وب ابزارهای مختلفی برای تشخیص اعتبار یک وبسایت وجود دارند. این ابزارها به ما کمک میکنند که وبسایتهای کلاه سیاه را به راحتی شناسایی کرده، تا خدای نکرده حتی اتفاقی نیز کارمان به کارشان نیفتد! چون به هر حال تبادل و فعالیت کردن با این وب سایتها میتواند نمره ما را نیز مانند آنها منفی کند.
حال ابزاری در این زمینه وجود دارد که با سایر ابزارهای تحلیل و آنالیز متفاوت بوده و آمار دقیقتری را ارائه میدهد. اسپم اسکور (Spam score) را میگوییم، شاخصی قدرتمند که به شما کمک میکند از دریچه چشمان گوگل به وب سایتها نگاه کنید! در ادامه این مطلب از مجله مای کاستومر قصد داریم شما را با این شاخصه و نحوه استفاده از آن بیشتر آشنا کنیم. پس تا انتهای این بخش جذاب ما را همراهی کنید.
اسپم اسکور سایت چیست؟ + ویژگی های آن
اسپم اسکور شاخصه یا معیاری است که از آن برای بررسی میزان اعتبار سایتها استفاده میشود. این شاخصه از عدد صفر تا صد مقیاس بندی شده است. اگر سایتی نمره صفر آن را دریافت کند، یعنی بالاترین اعتبار را داشته و میتوانید چشم بسته به آن اعتماد کنید. اما اگر سایتی نمره ۱۰۰ را دریافت کند، یعنی کاملا اسپم بوده و از دید گوگل هیچ اعتباری ندارد.
حال منظورمان از وبسایتهای اسپم چیست؟ همان وبسایتهایی که از روشهای حیله گرانه کلاه سیاه برای دور زدن گوگل استفاده میکنند. همانهایی که به خیال خودشان قصد دارند سر گوگل را کلاه بگذارند. در حالی که شاخص اسپم اسکور دست آنها را رو میکند! این شاخص قدرتمند توسط وبسایت moz که یک وبسات خارجی تجزیه و تحلیل سئو میباشد، معرفی شده است.
چرا نمره اسپم اسکور سایت مهم است؟
نمرهای که هر سایت از این شاخص دریافت میکند بسیار اهمیت دارد. برای مثال فرض کنید قصد دارید با یک وبسایتی که نمیشناسید تبادل لینک و بک لینک سازی انجام دهید. حال اگر این وبسایت از نظر اسپم نمره بالایی داشته باشد، برای سایت شما خطرناک است و ممکن است به این واسطه توسط گوگل جریمه شوید.
اما با کمک این شاخص میتوانید قبل از تبادل لینک نمره او را بررسی کنید. یا مثلا فرض کنید قرار است با پرداخت هزینه هنگفتی از سایتی بخواهید که برایتان رپورتاژ منتشر کند. حال چگونه از معتبر بودن این وبسایت مطمئن میشوید؟ معلوم است، با شاخص اسپم اسکور! اصلا چرا راه دور برویم؟
سایت خود شماهم نیاز به بررسی این نمره دارد. مثلا با کمک این شاخص میتوانید متوجه شوید که گوگل چه دیدی به وبسایت شما دارد و آیا مسیر را درست پیش رفتهاید یا باید اصلاحاتی انجام دهید. می بینید؟ این شاخص هزار و یک کاربرد دارد و هرگز نباید از آن غافل شوید.
چگونه نمره اسپم اسکور سایت را بررسی کنیم؟
خیلی آسان! برای محاسبه این نمره باید مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا وارد وبسایت ماز شوید.
- سپس در این سایت خارجی حساب کاربری خود را راه اندازی کنید.
- حالا در قسمت تحلیل و آنالیز که با رنگ سبز مشخص شده است، آدرس سایت مورد نظرتان را وارد کنید و منتظر بمانید. پس از چند دقیقه نموداری برای شما نمایش داده میشود که شامل 3 رتبه زیر است:
- رتبه 1 تا 30: اگر سایت مورد نظر شما چنین رتبهای دریافت کرد باید گفت که همه چیز روبراه بوده و هیچ مشکلی از لحاظ اسپم ندارد.
- رتبه 31 تا 60: چنانچه وبسایت مورد نظر شما در شاخص اسپم اسکور رتبه 31 تا 60 را دریافت کند، یعنی در حالت هشدار قرار داشته و نمره اسپم آن متوسط است.
- رتبه 61 تا 100: اما اگر وبسایت مورد نظرتان این نمره را داشت، از آن فرار کنید! چون این رتبه یعنی زنگ خطر، در حقیقت چنین رتبهای نشان دهنده درصد اسپم بالا بوده و به هیچ عنوان نباید به این سایت اعتماد کنید.
دوره آموزش سئو مای کاستومر به شما میآموزد چگونه نمره اسپم یک وبسایت را شناسایی و تحلیل کنید. در این دوره، تکنیکها و ابزارهای لازم برای ارزیابی کیفیت لینکها و محتوای سایت بررسی خواهد شد. این آموزش به شما کمک میکند تا روزنههای بهینهسازی و بهبود رتبه سایت خود را شناسایی کنید و از جریمههای احتمالی جلوگیری نمایید.
۱۰ ترفند هیجان انگیز برای کاهش نمره اسپم اسکور!
و برویم به سراغ یک بخش جذاب، اگر در این شاخص نمره اسپم بالایی دریافت کردید باید فورا به فکر چاره باشید. در این صورت شما میتوانید با معیارهای زیر نمره اسپم خود را به شکل طوفانی کاهش دهید:
۱_ مخوف نباشید، شفاف سازی کنید!
وب سایتهای اسپم ، صفحه درباره ما ندارند و شماره تلفن خود را در اختیار کاربران قرار نمیدهند. آن ها حتی آدرس خاصی هم نخواهند داشت، همینقدر مخوف و نامبهم! اما شما همانند آنها نباشید و هر اطلاعاتی که هویتتان را شفاف سازی میکند را در اختیار مخاطب قرار دهید.
۲_ لینک سازی کنید، اما لینک سازی حرفه ای!
برای کاهش نمره اسپم اسکور باید لینک سازی قدرتمندی داشته باشید. در این زمینه هرگز بی گدار به آب نزنید و از لینکهای بی ارزش استفاده نکنید. توجه داشته باشید که هر وبسایتی که از آن لینک دریافت میکنید باید اعتبار بسیار بالایی داشته باشد.
۳_ با گوگل منیجر و گوگل آنالیتیکس دست دوستی بدهید!
وب سایتهای اسپم هرگز از گوگل منیجر و گوگل آنالیتیکس استفاده نمیکنند. پس اگر میخواهید گوگل شما را هم به چشم یک سایت اسپم نبیند، از این ابزارها استفاده کنید.
۴_ به لینکدین لینک بدهید
برای کاهش رتبه اسپم اسکور حتما به صفحه لینکدین خود لینک بدهید. این کار اعتبار شما نزد گوگل را بالاتر میبرد.
۵_ از محتوای مسموم استفاده نکنید!
منظورمان از محتوای مسموم محتوایی است که در آن مطالب مثبت 18، بازیهای خطرناک، داروهای تقلبی و مواردی از این قبیل معرفی شده باشند. پس به جای این مطالب بی ارزش و پوچ از محتوای با کیفیت و غنی در سایتتان استفاده کنید.
۶_ تعداد صفحات سایت را افزایش دهید
سایتهای اسپم تعداد صفحات بسیار کمی دارند. اما یک وبسایت معتبر و با نمره کم اسپم اسکور، باید تعداد صفحات بالاتری داشته باشد. البته در این زمینه عجله نکنید، بلکه به مرور و به شکل نامحسوس تعداد صفحات سایت خود را افزایش دهید.
۷_ فاو آیکونهای دوست داشتنی را فراموش نکنید!
فاو آیکون همان نماد کوچک و جذاب وبسایتتان است. سایتهای اسپم هرگز از این نماد دوست داشتنی استفاده نمیکنند تا نام و نشانی نداشته باشند. اما شما برای شناسایی آسانتر هویت وب سایتتان باید حتما از این نماد استفاده کنید.
۸_ خیلی بلند یا خیلی کوتاه نباشید!
شما را نمیگوییم، منظورمان این است که برای کاهش رتبه اسپم اسکور طول آدرس وبسایتتان، توضیحات متا و حتی عناوینی که استفاده میکنید خیلی کوتاه یا خیلی بلند نباشند. چون گوگل اعتدال را دوست دارد و اگر این نکته را رعایت نکنید به اسپم بودن وبسایتتان مشکوک میشود.
۹_ از آدرس ایمیل خود نیز استفاده کنید
و در آخر برای کم کردن نمره اسپم اسکور حتما از آدرس ایمیل خود در سایتتان استفاده کنید. چرا که این مورد نیز نشانه تمایز شما از سایتهای اسپم خواهد بود.
10_ بازدید بالا مساویست با نمره اسپم پایین!
هرچقدر سایت شما بازدید بالاتری داشته باشد، نمره اسپم آن کمتر خواهد بود. پس سعی کنید به مرور بازدید سایت خود را افزایش دهید.
آیا می توانیم به شاخص اسپم اسکور اعتماد کنیم؟
این سوال میان وب مسترها بسیار رایج است. اما اگر بگوییم در تمام سطح وب با آن همه عظمتش هیچ پاسخ قطعی برای این سوال وجود نداد اغراق نکردهایم! در واقع هیچکس نمیتواند به طور قطعی بگوید که آمار این شاخص کاملا دقیق هستند و هیچ شکی به آنها نداشته باشیم.
پس نمیتوان گفت که گوگل صد درصد با این شاخص به سایت ما نگاه میکند یا هر سایتی که رتبه اسپم اسکور بالایی داشت قطعا کلاه بردار و نامعتبر است. مثلا شاید سایتی کاملا معتبر و قابل اعتماد بوده و علت بالا بودن رتبه اسپم آن نیز فقط فقط استراتژی اشتباه سئوی آن باشد. پس نباید صد درصد به این شاخص اطمینان داشت. اما میتوان گفت وب سایتهایی که در این شاخص نمره بالاتری دریافت میکنند، به احتمال زیاد مسیر اشتباهی را در پیش گرفتهاند.
حالا دیگر اسپم اسکور هم شما را قبول دارد!
و به پایان این مطلب رسیدیم. مثل همیشه سعی بر این شد شما را با مفیدترین و بهترین راهکارها آشنا نماییم. اگر از ترفندهایی که گفتیم به شیوه صحیح استفاده کنید، رتبه اسپم شما نیز کاهش یافته و شاخص اسپم اسکور هم راهی جز قبول کردنتان به عنوان یک وبسایت معتبر ندارد. در واقع باید بگوییم شما با انجام این ترفندها دیگر اسپم نخواهید بود! شرکت دیجیتال مارکتینگ مای کاستومر ارائه دهنده خدمات افزایش رتبه سایت در گوگل و شبکههای اجتماعی در خدمت شما عزیزان است. برای دریافت مشاوره اختصاصی رایگان با ما در ارتباط باشید.
به تمامی افرادی که در سطح وب فعالیت میکنند از وب مسترها گرفته، تا وبلاگ نویسان و مدیران وب سایتها توصیه میشود. چرا که در زمینههای مختلفی کاربرد خواهد داشت و مختص گروه خاصی از متخصصین دنیای وب نیست.
بله، مزرعه لینک نه تنها اسپم شدن سایت را به همراه دارد، بلکه میتواند سبب افت رتبه شدید سئو شود.
خیر، نمیتوان فقط و فقط با این شاخص از این مسئله اطمینان داشت و باید موارد دیگری نیز بررسی شود.